Log på vores Extranet

Forarbejdning af kompositmaterialer

Gå på opdagelse i vores gennemprøvede løsninger til kompositforarbejdningsindustrien ved at klikke på ikonenerne i problemområderne og produkteksemplerne i illustrationerne til højre.

 1. 1
  A machine
  On-tool -opsamling ved slibning

  Slibning forårsager farlige koncentrationer af støv og partikler. On-tool-opsamling er den mest effektive måde til at indfange støvet. Nederman tilbyder et bredt udvalg af kåber til on-tool-opsamling påmere end 600 forskellige typer maskinværktøj.

  Uddyb

 2. 2
  A machine
  On-tool-udsugning ved polering og sandblæsning
  Når en overflade poleres eller sandblæses produceres en stor mængde farlige koncentrationer af støv og partikler. On-tool opsamling er den mest effektive måde til at indfange støvet ved polering. Nederman tilbyder et bredt udvalg af kåber til on-tool-opsamling på mere end 600 forskellige typer værktøj.

  Uddyb

 3. 3
  A machine
  On-tool-opsamling

  Skæring forårsager farlige koncentrationer af støv og partikler. Opsamling direkte på skæreværktøjet er den mest effektive måde til at indfange støvet. Nederman tilbyder et bredt udvalg af kåber til on-tool-opsamling på mere end 600 forskellige typer maskinværktøj.

  Uddyb

 4. 4
  A machine
  On-tool-opsamling ved boring

  Boreoperationer producerer farlige koncentrationer af støv og partikler. On-tool-opsamling ved kilden er den mest effektive måde til at indfange støvet.

  Uddyb

 5. 5
  A machine
  Vakuumpumper og 2-trins ventilatorer
  Hvis du har brug for ekstra sugekraft til dit støvopsamlingssystem, giver Nedermans vakuumpumper og 2-trins venti[..]

  Uddyb

 6. 6
  A machine
  Flexfilter Ex
  Egnet til brændbart støv, svejserøg og affaldsstoffer

  Uddyb

 7. 7
  A machine
  Højvakuumrør og tilbehør
  Nederman er ekspert i at dimensionere højvakuum rørsystemer til kompakte støvudskillere og cen[..]

  Uddyb

 8. 8
  A machine
  Energibesparende
  Nederman tilbyder hjælpeudstyr, som hjælper til at reducere energiforbruget til et minimum ved automatisk at styre blæserne til den rigtige hastighed, afhængig af arbejdsbelastningen i det givne øjeblik.
 9. 9
  A machine
  Kabelruller
  Nederman har udviklet og fremstillet selvoptrækkelige kabelruller i topkvalitet i mere end 60 år. Vores kabe[..]

  Uddyb

 10. 10
  A machine
  Slangerulle 886 ex
  Nedermans slangerulle 886 Ex i rustfrit stål er en robust slangerulle med stor slangekapacitet til tung industriel[..]

  Uddyb

 11. 11
  A machine
  Slangeruller
  Nederman har udviklet og fremstillet selvoptrækkelige slangeruller i topkvalitet i mere end 60 år. Vores s[..]

  Uddyb

 12. 12
  A machine
  Arm med PowerBox
  Elektriciteten kan fjernes, har trykluft og vakuumtilslutninger. Er sikker og ergonomisk uden ledninger på gulvet og kan nemt flyttes inden for operatørens rækkevidde.

  Uddyb

 13. 13
  A machine
  Svingarm SA-G
  En fremragende hjælpearm i forbindelse med udsugning direkte på værktøjet ved alle former for 
  slibe-, polerings- og skærestøv. Kan udstyres med en balanceblok til at bære vægten 
  af et slibeværktøj.

  Uddyb

 14. 14
  A machine
  Kompakte støvudskillere
  Centraliserede, kraftige udsugningsanlæg til svejserøg og støvopsamling er ideelle til opsamling dir[..]

  Uddyb

 15. 15
  A machine
  ATEX-godkendt støvsuger til industribrug
  Nedermans industristøvsugere omfatter et bredt udvalg af ATEX-certificerede bærbare udsugningssystemer[..]

  Uddyb

 • Rengøring
  Et rent og sundt arbejdsmiljø er forudsætningen for kvalitetsproduktion

  Uddyb

 • Brændbart støv
  Eksplosivt støv eller potentielt eksplosiv atmosfære findes på en lang række forskellige arbejdspladser, og foruden at forårsage direkte skader på medarbejdere, kan filtersystemer sprænges og forurenet luft blive recirkuleret med tilhørende helbredsrisici. Nederman tilbyder et bredt udvalg af støvudsugningsanlæg, som lever op til ATEX-kravene. Herunder aftrækskanaler og tilbageslagsklapventiler.

  Uddyb

 • Service på arbejdspladsen
  Styresystemer, brugervenligt udstyr og overvågningssystemer, som bidrager til en sikker og omkostningseffektiv arbejdsplads.

  Uddyb

Problemer i kompositforarbejdningsindustrien, som vi kan løse

 • Rengøring Et rent og sundt arbejdsmiljø er forudsætningen for kvalitetsproduktion
  Uddyb
 • Brændbart støv Eksplosivt støv eller potentielt eksplosive atmosfærer findes på en lang række forskellige arbejdspladser
  Uddyb
 • Service på arbejdspladsen Brugervenligt udstyr og overvågningssystemer, som bidrager til en sikker og omkostningseffektiv arbejdsplads.
  Uddyb

Eksempler på gennemprøvede produkter inden for kompositforarbejdning

 1. 1 On-tool -opsamling ved slibning Opsamling af slibestøv ved kilden med mere end 600 on-tool kåber. Uddyb
 2. 2 On-tool-udsugning ved polering og sandblæsning Opsamling af støv fra polering og sandblæsning ved kilden med mere end 600 on-tool kåber. Uddyb
 3. 3 On-tool-opsamling Opsamling af skærestøv ved kilden med mere end 600 on-tool kåber. Uddyb
 4. 4 On-tool-opsamling ved boring Udsugning af borestøv ved kilden Uddyb
 5. 5 Vakuumpumper og 2-trins ventilatorer Uddyb
 6. 6 Flexfilter Ex Egnet til brændbart støv, svejserøg og affaldsstoffer Uddyb
 7. 7 Højvakuumrør og tilbehør Rør og rørsystemer med stor fleksibilitet Uddyb
 8. 8 Energibesparende Optimer energiforbruget Uddyb
 9. 9 Kabelruller Sikre og funktionelle selvoptrækkelige kabelruller til industri, professionelle håndværkere eller gør-det-selv-værksteder. Uddyb
 10. 10 Slangerulle 886 ex ATEX-godkendt rustfri slangerulle til når der kræves korrosionsbestandighed Uddyb
 11. 11 Slangeruller Sikre og funktionelle selvoptrækkelige slangeruller til industri, professionelle håndværkere eller gør-det-selv-værksteder. Uddyb
 12. 12 Arm med PowerBox Elektricitet, trykluft og vakuumudløb hvor du har brug for dem. Uddyb
 13. 13 Svingarm SA-G SA-G-armen er en fremragende hjælpearm til udsugning direkte på værktøjet ved alle former for slibe-, polerings- og skærestøv og kan udstyres med en balanceblok til at bære vægten af et slibeværktøj. Uddyb
 14. 14 Kompakte støvudskillere Centraliserede industriudsugningssystemer til opsamling ved kilden. Uddyb
 15. 15 ATEX-godkendt støvsuger til industribrug Beskyt dig selv mod brændbart støv og brændbare væsker med feltafprøvede, eksplosionssikre støvsugere Uddyb
+ Udvid for mere - Skjul

Forarbejdning af kompositmaterialer

Bedre arbejdsmiljø, optimeret oppetid og sikker produktion med en Nederman-løsning til støvudsugning ved industriel forarbejdning af komposit.

Produkter, som er fremstillet af kompositmaterialer, bliver stadig mere almindelige og omfatter alt lige fra enkle genstande til avancerede komponenter. Når disse materialer skæres, kværnes, forarbejdes eller poleres, frigøres potentielt eksplosivt støv, partikler og fibre. Dette brændbare støv er ofte så fint, at det kan trænge ned i lungerne, især når materialet er glasfiber. Støvet kan optages gennem huden og forårsage eksemlignende reaktioner. Smøremidler og væsker, som anvendes til fremstillingen af kompositmaterialer, danner ligeledes organiske stoffer og gasser, som er farlige ved indånding.

 • Forbedre arbejdsbetingelserne
 • Optimere oppetiden
 • Beskytte produktionen

Et rent produktionsmiljø er af allerstørste vigtighed for produktets kvalitet og færdiggørelse. Selv de mindste støvpartikler kan have ødelæggende virkninger. Jævne, støvfri overflader er altafgørende for at opnå maksimal adhæsion når komponenter fremstillet af komposit skal sammenføjes. Derfor køber verdens førende bil- og bådfremstillere støvsugeranlæg og rengøringsanlæg fra Nederman for at sikre de bedst mulige resultater.

Jylland:
Morten K. Hansen, mobil nr. +45 40 11 22 22
Poul Roed Mark, mobil nr. +45 21 72 89 72

Fyn/Sjælland:
Jørn E. Pedersen, mobil nr. +45 20 21 79 90

ATEX-direktivet - Håndtering af støvudsugning med risiko for eksplosion

Nederman har omfattende erfaring i levering af løsninger til håndtering af potentielt eksplosivt støv. Det kan f.eks. løses ved at opdele systemet i sikkerhedszoner og holde udstyret på arealer væk fra de eksplosive omgivelser. Et støvudsugningsystem kan også sikres med kontraventiler, sprængplader osv. Beholdere og poser med udsugede partikler skal håndteres og opbevares sikkert, hvilket eventuelt kan kræve sikre arealer og alarmudstyr. Alle disse forhold kræver viden og erfaring som Nederman tilbyder.

Både til enkeltstående arbejdssteder og komplette kompositforarbejdningslinjer

Nedermans støvopsamlingsprodukter og -systemer dækker alle områder inden for lav- og højeffektiv støvopsamlingsteknologi. Det brede udvalg af støvopsamlingsprodukter er resultatet af en intensiv produktudvikling og teknisk avancerede designløsninger med fokus på brugervenlighed og holdbarhed. Nederman er en førende leverandør af støvopsamlingsprodukter og støvopsamlingssystemer til støvudsugning ved kilden i kompositforarbejdningssektoren. Vi har erfaring fra projekter over hele verden. Kunderne vælger Nederman fordi vi har know-how, kompetence og ressourcer til at tilbyde løsninger, som beskytter produktionen og produkternes kvalitet.

Forbedrede sundhedsbetingelser og rene, støvfri omgivelser.

Al overskydende materiale fra skæring, slibning og polering opsamles straks med vores opsamling-på-værktøjet-løsninger. Støv og partikler opsamles og opbevares sikkert med henblik på korrekt bortskaffelse, og luften filtreres inden den slippes ud i dine anlæg eller atmosfæren.

Støvudsugning direkte ved kilden

Den mest effektive måde til at minimere risici er at opsamle støvet ved kilden, mens materialet forarbejdes. I de fleste virksomheder er disse systemer kritiske for hele produktionsprocessen. Forkert eller ingen støvopsamling koster mere nedetid, helbredsrisici for medarbejderne og påvirker også produktkvaliteten.

Forbedre sikkerheden

Sikkerhed frem for alt. For at beskytte personale og anlæg deler vi dit anlæg op i forhold til sikkerhedszoner og sikrer installationen med tilbageslagsklap, sprængplader osv.

Arbejdsrationalisering og forbedret ergonomi

Trykluft, el og udsugning er let tilgængelige. Svingarme giver maksimale fordele, hvis de er installeret over større arbejdsarealer og der anvendes på-værktøj-støvopsamling. Slut med snublen over sammenfiltrede slanger på værkstedsgulvet.

Mindre slid på udstyret.

Mekanisk slid, snavs og støv forårsager skader og fejlfunktioner på maskineri. Vores støvopsamlingsløsninger er kompakte og bærbare, så de kan flyttes bort og af vejen, og vores udsugningssystemer til rengøring holder dine produktionslinjer og anlæg rene.

+ Udvid for mere - Skjul