Log på vores Extranet

Metalspånknuser til enkelte maskiner

Metalspånknuseren for enkelte maskiner af typen KB3 kan knuse lange spåner med lav, roterende hastighed til mindre spåner med konstant hastighed. Metalspånknuseren er velegnet til installation i tilslutning til maskinværktøj eller i mindre spånforarbejdningssystemer. 

  • Lavt slid pga. lav knusningshastighed og få bevægelige komponenter. 
  • Udskiller barreendestykker i gennem en separat udledning. 
  • Meget lavt energiforbrug og lave vedligeholdelsesomkostninger 
  • En udskiftning af værktøj med reversible kanter

Spånknuseren anvendes i industrier, som producerer metalspåner fra maskinværktøj. Mere specifikt anvendes den inden lange spåner skal transporteres med vakuum eller pumpes sammen med skærevæskerne. Den kan også anvendes inden de lange spåner centrifugeres eller briketteres. Knuseren er beregnet til følgende typer drejninger. Spånknuseren fødes med spåner i indløbskassen. Spånerne trækkes ind i skruen og brækkes delvist mod ”knækkekanten” i den længdegående retning i indgangskassen. Spånerne fødes af skruen og indløbsslangen presser spånerne mod et roterende ”skæreværktøj”, som kværner mod et fastgjort redskab.

De knuste spåner ledes direkte ud i en beholder, på transportbånd eller til centrifuge. Hvis redskaberne blokeres af et større stykke (barreendestykke), standser spånknuseren automatisk, et segment i indløbsslangen flyttes og åbner en luge, hvor det store stykke falder ud. Samtidig kører maskinen tilbage.

Sælges ikke i USA